söndag 5 juni 2011

Att stanna tiden

Har ni någonsin drömt om det? Att stanna tiden? Märkligt det där.

Gårdagskvällen spenderades ute på Bjärkö med hundarna o kärleken. Vi hade inhandlat lite förnödenheter o en engångsgrill. Sist hittade vi ett underbart avskiljt ställe och dit skulle vi även åka denna gången. En tur till fots var nädvändig, då öborna uppenbarligen ville minska trafiken och gjorde körförbud på de flesta av vägarna. Nåja, ca 2 km senare var vi på plats. Kändes som en mil terrängvandring i den hettan.

Hann inte slå oss ner innan hundarna plaskade runt för fullt. Inte en sekund fick gå till spillo. Bad, bad och lite mer bad. Dock ej för oss tvåbeningar.

Längsmed klipporna gick en mysig ränna och man hade utsikt över några skärgårdshus och båtarna som puttrade förbi. Det kändes som riktig svensk sommar, såsom jag alltid upplevt den. På klipporna uppe i bohuslän.

Då ser jag den, skylten, den som varit framför nosen på oss hela tiden. Van vid sjön, "host host"- som jag anser mig vara, trodde jag ju att det var en ankring förbjuden skylt och hade inte lagt så mkt vikt vid den sist vi var där. Nåja, så fel man kunde ha. Det var ett militärt övningsområde, där det var förbjudet att vistas och man fick absolut inte röra några projektiler. Äh, om husen var såpass nära, hur farligt kunde det vara? Nä, vi stannade i godan ro kvar, grillade och mös på klipporna och hundarna vaktade noga noga grillen. Dels från fiskmåsarna, från oss och även alla små insekter. Galningarna. En underbar kväll som inte kunde ha spenderats bättre.

Förmiddagen har spenderats vid prästtjärn, givetvis med hundarna och lilla korven simmade riktigt mycket idag. Stolt matte. Kita roade sig med att hitta stenar på sjöbotten för att sedan gå och gräva ner dem. Och så fortsatte det tills vi gick hem. Men endast några få godispauser under tiden.

Lämnade av kärleken på jobbet nyss och åkte en tur inom en mysigt bostadsområde och gick en sväng med hundarna innan hemfärd.

Behöver jag påpeka att mina hundar sover nu?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar